De beste lichttherapie tegen een eerlijke prijs

Jetlag symptomen te lijf met lichttherapie

Jetlag symptomen

Wanneer u een verre reis maakt ontkomt u er bijna niet aan; een jetlag. Bekende jetlag symptomen zijn onder andere vermoeidheid, slaperigheid, verminderde concentratie, maag- en darmklachten, een verlaagde weerstand en hoofdpijn. Niet iedereen heeft evenveel last van een jetlag, maar het kan grote gevolgen hebben voor het vakantieplezier. Er zijn verschillende manieren waarop u een jetlag te lijf kunt gaan, waaronder een behandeling met lichttherapie. 

Lumie Zip energy lightEen jetlag is een tijdelijke stoornis in het natuurlijke bioritme. Wanneer u last heeft van een jetlag is uw interne natuurlijke bioritme van 24 uur ontregelt. De lichamelijke klok regelt het slaap-waakritme en de hormoonspiegel met een ritme van ongeveer 24 uur. Gemiddeld heeft uw bioritme per gepasseerde tijdzone 1 dag nodig om weer te herstellen. Uw biologische klok is afhankelijk van licht. Met een Energy light is uw biologische klok eenvoudig te manipuleren.

Gebruik van lichttherapie

Volgens het Amerikaanse luchtvaartinstituut NASA kunt u binnen 2 dagen herstellen van een jetlag met de toepassing van lichttherapie. Door de juiste blootstelling aan voldoende helder licht bijvoorbeeld van een Energy light, kan uw interne klok worden aangepast aan de nieuwe tijdszone. De meeste hinder van een jetlag heeft u wanneer u richting het oosten vliegt. Het is dan aan te raden ‘s ochtends lichttherapie te gebruiken om jetlag symptomen tegen te gaan. Vliegt u naar het westen, pas dan ’s avonds lichttherapie toe.

Energy light

  • Lumie Zip
    Compact voor op reis

Energy light

  • Voor onderweg
    Draagbare lampen

Energy light

  • Innosol
    Energy lights voor thuis

Tegengaan van jetlag symptomen

Energy lights (daglichtlampen) zijn er in verschillende maten. Om lichttherapie tegen een jetlag te gebruiken dient het ook op de plaats van uw bestemming te worden gebruikt. Een compacte Energy light is dan ideaal. De Philips goLITE BLU Energy light HF3320-01 is speciaal ontworpen om jetlag tegen te gaan.

Naast een lichttherapie behandeling met een Energy light, zijn er nog meer manieren om een jetlag te bestrijden. Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om een jetlag tegen te gaan.

 

Meer over een Jetlag en hoe je een Jetlag kunt tegengaan;

Wanneer heeft u een Jetlag?

Jetlag tips; Do’s en Don’ts